Nyudklækket skibsmontør med nul fravær

Qiperoq Lange har været skibsmontørpraktikant hos Nukissiorfiit i Qasigiannguit i over fire år.
I dag får han papir på endt uddannelse.

Endnu engang kan Nukissiorfiit udklække en dygtig praktikant. Denne gang er det den unge Qiperoq Lange, der i dag, den 22. juni, modtager bevis på, at han nu kan kalde sig skibsmontør. Han runder uddannelsen flot af med nul procents fravær, under sine skoleophold.
– Vi har været glade for at have Qiperoq Lange som praktikant. Han har altid udvist interesse for de opgaver han har fået, og er samtidig en nysgerrig og opsøgende person, fortæller Japhet Jansen, teamleder i Qasigiannguit.

Den ny udklækkede skibsmontør er også tilfreds og fortæller;
– Jeg har været hos Nukissiorfiit i næsten fire år og syv måneder. Her har jeg fået et stort indblik i selskabets ansvar i forhold til el-, vand, og varmeforsyningen. Mine opgaver har været spændende, udfordrende og lærerige. Der var dage, hvor der var tryk på, men det var altid dejlig at løse opgaver, så de levede op til kundernes behov, fortæller Qiperoq Lange. Han kan nu se frem til nye udfordringer udenfor Nukissiorfiit, hvilket også giver anledning til at par ord på vejen fra hans tidligere chef:
– Hans nye arbejdsgiver kan glæde sig til en dygtig, stabil og flittig kollega, og vi kommer naturligvis til at savne hans indsats her, siger Japhet Jansen.

Distriktschefen for Disko, Renè E. Fleischer er glad for endnu engang at være med til at bidrage med nye kræfter til arbejdsmarkedet. Han siger;
– At have lærlinge i vores dagligdag giver en god mulighed for virksomheden for kunne udvikle vores brede viden om el-, vand- og varmeforsyning og vedligeholdelsen af anlæg. Vores dygtige, loyale og trofaste medarbejdere er gode til at lære fra sig, og men også gode til at tage imod nye ideer, når lærlinge kommer med gode input og ny teknik på området.
Rene E. Fleischer tilføjer endvidere;
– Som en del af vores samfundsansvar er Nukissiorfiit naturligvis meget opmærksom på, at modtage lærlinge de steder hvor det er muligt i vores daglige drift. Jeg ønsker det bedste for Qiperoq i fremtiden.

Billed tekst: Qiperoq lange er nyuddannet skibsmontør hos Nukissiorfiit. I dag har han modtaget sine papirer på uddannelsen ved en begivenhed på Jern og Metal i Nuuk. Her røbede skolen at den flittige elev har haft nul fravær.