Oplæg om vindprojekter

Grønlandsbankens hyggelige kantine, i Nuuk, dannede for nyligt rammen om et arrangement, hvor Nukissiorfiit blev inviteret for at fortælle om vindprojekter.

Inutek, som er en tværfaglig organisation, der holder arrangementer for personer, institutioner og virksomheder med viden og interesse for teknologi og videnskab i Grønland, havde inviteret Nukissiorfiit til at holde oplæg om vindprojekter.
Oplægsholderne fra Nukissiorfiit var civilingeniør Jannik Kappel og cand.scient. Sune Tougaard, som fortalte om virksomhedens aktuelle og fremtidige vindprojekter.

De to oplægsholdere havde fokus på de tekniske, klimatiske og logistiske forhold, man skal være opmærksom på ved vindmølleprojekter. De fortalte også om, at Nukissiorfiit har været involveret i flere vindprojekter siden 1980’erne. Desværre uden den store succes, men det har imidlertid ikke afskrækket virksomheden fra at undersøge mulighederne igen.
– Vi har nogle spændende undersøgelser og forsøgsprojekter i støbeskeen. Vi fik mulighed for at fortælle om testcenteret for bygdevindmøller i Sisimiut, og om hvilke andre vindmølleundersøgelser vi har rundt om i landet. Det var dejligt, der var så mange, der var mødt op og havde lyst til at høre mere om, hvad vi laver i Nukissiorfiit fortæller Sune Tougaard.

Blandt tilhørerne var distriktscheferne fra Kujalleq, Qeqqa og Ilulissat, der kunne supplere oplægget med lokale og historiske betragtninger.

Omkring 50 spørgelystne medlemmer af Inutek mødte op til arrangementet.