Så blev skorstenen hejst

Alternative metoder måtte tages i brug, da kollegaerne i Aasiaat skulle hejse den 41,5 meter høje skorsten. Kraftigt blæsevejr besværliggjorde monteringen

I forrige uge kunne vi præsenterer forberedelserne til montering af en ekstra skorsten, til kraftvarmeværket i Aasiaat.
Alt gik som planlangt, lige indtil hejsningen af skorstenen stod for skud. Det skulle nemlig vise sig at give udfordringer, da vinden drillede under montering af skorstenen

Det betød, at der måtte tænkes i alternative baner for at få monteret skorsten.  Således besluttede fagfolkene på stedet, at dele skorstenen i to, før den blev rejst.
– Efter tæt dialog har vi sammen med montører og entreprenør blevet enige om, at dele skorstenen i to, således at bundsektionen kom på først og efterfølgende den øvre sektion, fortæller René E. Fleischer, distriktschef i Disko.

Det viste sig at være en god beslutning, og efter endnu nogle udforinger med blæst, lykkedes det holdet at hejse skorstenen tirsdag den 17. september.

Den nye skorsten står nu fint ved siden af den allerede eksisterende skorsten, og Nukissiorfiit ser nu frem til at kraftvarmeværket i Aasiaat vil drifte mere effektivt.

Det vil blive holdt rejsegilde i denne uge, hvis vejret tillader det.

image

image

image

image

image

image

image

image

FAKTA om skorstenene i Aasiaat:

  • Både ny og gammel skorsten har højde af 41,5 meter over landjorden.
  • Den nye skorstenen er bestilt fra leverandør i DK, og er sendt med skib i tre styks 40 fods containere, hvor skorstenen er opdelt i 4 sektioner.
  • Der er 2 montører fra DK som er med til at samle skorstenen og med hjælp af den lokale entreprenør
  • Den gamle skorsten er fra oprindelsen af hovedelværket i 1990
  • Den er dekoreret af den grønlandske kunstner, Anne-Birthe Hove. –
  • Motivet på den nye skorsten er i tre farvenuancer med spidser som symboliserer isbjerge. Et kendetegn og flot fænomen i Diskobugten.