Nukissiorfiit bidrager til klimauge

Ældste trin i folkeskolen har emneuge om klimaforandringer, og over 100 klasser deltog ved første onlinemøde

Den næste generation skal oplæres i at være klimaagenter, så befolkningen kan blive mere opmærksom på klimaforandringer og dets konsekvenser.

Derfor mener UNICEF, der i samarbejde med folkeskolerne afholder emneuge om klimaforandringer for ældste trin i folkeskolen i denne uge.

Over 100 klasser deltog ved første onlinemøde i mandag, hvilket glæder UNICEF Grønland. Det er første gang, at en emneuge afholdes på samme tid på nationalt plan.

- Vi vil gerne være med til at give børnene en stemme i klimadebatten. Som Greta Thunberg og andre unge mennesker har mindet os om, så er det dem, som skal leve med konsekvenserne af de menneskeskabte klimaforandringer. Derfor er det afgørende, at de høres og inddrages i debatten, siger programchef i UNICEF i Grønland, Maliina Abelsen i en pressemeddelelse.

Nukissiorfiit støtter projektet

Flere virksomheder har støttet og bidraget med deres kompetencer for at udvikle tidssvarende undervisningsmateriale til emneugen. Naturinstituttet, lærere, seminariet og Nukissiorfiit er blandt virksomheder og interessenter, der har udviklet undervisningsmaterialet.

- Den nye generation skal tage over efter os, og det er derfor vigtigt for Nukissiorfiit at være med til at lede dem på rette vej. Det vil vi gøre ved at stille vores ekspertise til rådighed i emneugen, og bidrage med materiale til undervisningen, så vedvarende energi kan komme på skoleskemaet, siger energidirektør i Nukissiorfiit, Kaspar Mondrup.

Eleverne skal lære:

  • Vidensopbygning om børns rettigheder og klimaforandringer
  • Retten til at blive hørt og dele sin mening
  • Hvad er klimaforandringer, hvordan opleves de i Arktis, og hvad er konsekvenserne globalt og i Arktis?
  • Hvad er Grønlands klimaaftryk og hvordan kan vi være med til at reducere det?
  • Lave projektet: Hvordan reducerer vi CO2-udledningen i Grønland?

Lærerne, der skal holde emneugen med eleverne har holdt et seminar om emnet i starten af september.