Fremtidige digitale muligheder

Nukissiorfiit har sat fokus på at få indblik i den fremtidige digitale verden. Det skete ved et seminar om digitalisering, som Nukissiorfiit i uge 37 afholdte på hovedkontoret i Nuuk sammen med en række samarbejdspartnere og eksperter.
– Seminaret dannede en spændende ramme for vidensdeling, fortæller energidirektør Michael Pedersen, og fortsætter:
– Lokalet emmede af inspiration fra alle deltagerne, og der blev ivrigt drøftet en række muligheder for fremtidig brug af digitale løsninger, fortæller Michael Pedersen.

Softwarerobotter, sociale medier, internet of things og machine learning var blot nogle af de begreber, der blev brugt flittigt.

Det blev hurtigt klart, at digitalisering giver et utal af muligheder. Det gælder ikke mindst for energi- og vandforsyningen. Det blev også klart, at Grønland og Nukissiorfiit er godt med. I Grønland er der allerede i 2012 indført elektriske, fjernaflæste el-, vand- og varmemålere over hele landet, hvilket ikke er tilfældet i mange andre lande.

Som et eksempel på nye digitale muligheder kan softwarerobotter inden for visse områder overtage rutinearbejde, så medarbejderne kan bruge mere tid på udvikling. Første skridt på den rejse tog Nukissiorfiit i ugerne op til seminaret, hvor den første proces blev automatiseret ved hjælp af en softwarerobot.
– Det er vigtigt for Nukissiorfiit at være med på digitaliseringsbølgen. Vi glæder os til at arbejde videre med digitalisering på de områder, hvor vi ser fordele for Nukissiorfiit – til gavn for forretningen, kunderne og medarbejderne, siger Michael Pedersen.