Nye trin mod Issortarfimmut

En række firmaer er gået sammen med kommunen om at bygge flere trappetrin til de såkaldte ”Akunnerit-trapper” fra NSP klubhus ved Ravnebakken mod Issortarfimmut i Nuuk.

Brugerne af trapperne har længe ytret ønske om forlængelse af trappen, fordi bakken ned mod trappen fra Issortarfimmut er meget stejl. Det har givet de gående udfordringer for at undgå at glide på enten småsten i sommermånederne eller på sne og is om vinteren.

Nukissiorfiits sikkerheds- og samarbejdsudvalg tog emnet op i januar og har efterfølgende kontaktet de omkringliggende firmaer og kommunen. Sammen fik de lavet en aftale om at dele udgifterne ved forlængelse af de eksisterende trapper.

Nu, kun et halvt år efter, er arbejdet færdigt, og noget tyder på, at det allerede har den ønskede effekt.

– Vi er meget tilfredse med resultatet og har allerede fået en del positive tilbagemeldinger fra vores brugere af trappen, fortæller Ole Ziemer, projektchef hos Nukissiorfiit og fortsætter;

– Vi håber, at vi med de ekstra trappetrin kan være med til at forebygge eventuelle uheld.

Det er firmaerne Iserit, Greenland Holding, Elplus, Inu:it, Inuplan, Nukissiorfiit og Kommuneqarfik Sermersooq, der er gået sammen om at finansiere forlængelsen af trapperne.