Rent drikkevand i Qassiarsuk

Efter Nukissiorfiit har etableret nyt vandværk i Qassiarsuk, skal borgerne i bygden ikke længere koge drikkevandet

Nukissiorfiit har taget et nyt vandværk i Qassiarsuk i brug, og vandprøver har vist, at kvaliteten af vandet fra det nye vandværk er rigtig god. Det har betydet at Landslægeembedet og Departementet for Natur, Miljø og Forskning har ophævet kogeanbefalingen i Qassiarsuk. Qassiarsuks borgere slipper dermed for, at skulle koge deres drikkevand. Det har ellers været anbefalingen siden 2013.

Det første af sin art

Det nye vandværk i Qassiarsuk er det første af en række standardiserede vandværker, som Nukissiorfiit vil stille op i de kommende år. Forventningen er, at de nye standardvandværker kan være med til at højne drikkevandskvaliteten i mange bygder. Erfaringer fra montering og drift af standardvandværket i Qassiarsuk skal nu bruges andre steder i landet.

”Vi er glade for at kunne give erfaringer fra Qassiarsuk videre til andre bygder i landet, men først og fremmest er vi glade for, at vores kunder i Qassiarsuk nu får lettere adgang til drikkevand.” udtaler Nukissiorfiits distriktschef Lars Hoffmeyer, Qaqortoq.

For yderligere oplysninger kontakt chef for ledelsessekretariatet Joan Bloch Grube på telefon +299 34 95 99.