Stor interesse for film om vandkraft

Premieren på kortfilmen ”Ukiuni 25-ni imermik nukissiuteqarneq” (25 år med vandkraft, red.) var en succes. Mange havde fundet vej til Nuutoqaq – Nuuk Lokalmuseum, og de fremmødte var spørgelystne.

De hyggelige lokaler i Nuutoqaq – Nuuk Lokalmuseum dannede tirsdag aften rammen om en uformel event og premiere på Nukissiorfiits nyeste kortfilm om vandkraftværket i Buksefjorden.

Udover visning af filmen, som er produceret i anledning af fejringen af 25 år med vandkraft, fortalte Nukissiorfiits tekniske direktør Mogens Nielsen om Nukissiorfiits arbejde med vedvarende energi. Der var desuden et interview med Jens Bjerge, der har arbejdet på Buksefjorden Vandkraftværk lige siden, værket blev bygget. Jens Bjerge kunne fortælle om arbejdet i Buksefjorden, både før og efter at vandkraftværket blev en realitet.

Den nye kortfilm publiceres på Nukissiorfiits hjemmeside og Facebook snarest og vil dermed nå ud til alle borgere i landet.
– Det er vigtigt for os at kunne dele vores arbejde og færdigheder indenfor vandkraft i Grønland. Derfor skal budskabet naturligvis deles med befolkningen, siger Mogens Nielsen, teknisk direktør hos Nukissiorfiit.
Mogens Nielsen lægger heller ikke skjul på, at han var glad for det store fremmøde på lokalmuseet.

– Der var rift om pladserne, og jeg glædes over at mærke, at de fremmødte havde så stor interesse i Nukissiorfiits daglige arbejde med blandt andet vandkraft, siger Mogens Nielsen.

Billederne viser det lille arrangement i Nuutoqaq – Nuuk Lokalmuseum, hvor både gæster, oplægsholdere og ansatte havde en hyggelig aften.