Therkild Lynge dekoreret af kongehuset

Nukissiorfiit er stolte af jubilar Therkild Lynge, der i dag har modtaget Dronningens fortjenstmedalje i sølv

Therkild Lynge modtog på sin 40 års jubilæumsdag, i juni 2017, Grønlands Selvstyres diplom, for påskønnelse af hans arbejde i det offentliges tjeneste.
På grund af Therkild Lynges trofaste og engagerede ansættelse i virksomheden valgte Nukissiorfiit at søge om Dronningens Fortjenstmedalje til den dygtige medarbejder.
Ansøgningen blev efter endt sagsbehandling godkendt, og den fornemme anerkendelse kunne blive overrakt.

Det skete ved en højtidelig sammenkomst i Qeqertarsuaq i dag.
Oprindeligt skulle Nukissiorfiits tekniske direktør, Mogens Nielsen have overrakt medaljen, men vejr og lufttrafikken i sidde dage ville noget andet.
I stedet blev det distriktschef Rene E. Fleischer der overrakte medaljen i sølv til Therkild Lynge, der trådte ind i Grønlands Tekniske Organisation, og som senere blev Nukissiorfiit. Therkild Lynge der i dag er teamleder i Qeqertarsuaq, i Distrikt Disko, har med sine 40 år på bagen i været i stand til at tilpasse sig ændringer de strukturelle og samfundsmæssige krav i årenes løb. Han har af egen drift søgt og gennemgået uddannelser og kurser, ligesom han gerne giver konstruktive råd og vejledning, når der opstår behov, såvel til kollegaer og lærlinge.
– Therkild Lynge har en enorm viden og en række færdigheder, til gavn for Nukissiorfiits brugere og de ansatte. Han har et godt humør og er en medarbejder, der er højt værdsat overalt i organisationen. Han sætter en ære i, at alle opgaver løses til tiden, og til et højt kvalitetsniveau fortæller Mogens Nielsen, teknisk direktør og fortætter;
– Vores indstilling er begrundet i et særdeles veludført job. Derfor er det en stor fornøjelse at kunne overrække Therkild Lynge denne fornemme medalje i dag, og samtidig vise at Nukissiorfiit værdsætter hans betydningsfulde indsats, siger Mogens Nielsen.
Distriktschef Rene E. Fleischer har sammen med de lokale medarbejdere på fornem vis arrangeret markeringen af medaljeoverrækkelsen.
Denne blev fejret sammen med familie, venner, bekendte og kollegaer i Qeqertarsuaq.