Går en grønnere vinter i møde

Denne gang forventer Nukissiorfiit, hen over de kommende uger, at kunne opstarte henholdsvis en 60, en 75, en 105 og en 300 kW elektrokedel. Det betyder, at forbrugerne i de respektive ejendomme i Nuuk fremover vil blive forsynet med varme genereret af de respektive elektrokedler, som får energi fra vandkraften. 

Med disse konverteringer forventer Nukissiorfiit, at kunderne vil opleve en samlet oliebesparelse på ca. 81.121 liter olie årligt. Det svarer til en besparelse på ca. 149 ton CO2årligt. 

Energidirektør, Cicilie Senderovitz udtaler: 

”I Nukissiorfiit er arbejdet med grøn omstilling en høj prioritet for os, ikke kun fordi det gavner klimaet, men også fordi der er samfundsøkonomisk mening med det. Nukissiorfiit vil med udvidelsen af vandkraften i Nuuk have mere energi til rådighed, og derfor skal vi elektrificere alt det, vi overhovedet kan. Her er elektrokedel-strategien én ud af flere tiltag, vi arbejder på.”  

I løbet af sommeren og efteråret forventer Nukissiorfiit at idriftsætte omkring 16 elektrokedler i Nuuk. Nukissiorfiit glædes derfor over at kunne gå en grønnere vinter i møde, hvilket er gjort muligt, da flere og flere samarbejdspartnere deler ambitionen om at gøre energiforbruget i Grønland grønnere. I dag er der et stort potentiale for det, idet ca. 81% af Grønlands samlet energiforbrug kommer fra fossile brændstoffer.  

Nukissiorfiit opfordrer løbende virksomheder til at indgå dialog med Nukissiorfiit, hvis der er spørgsmål til et muligt samarbejde. Henvendelser kan rettes på:nukissiorfiit@nukissiorfiit.gl