Roskilde Kommune besøger Qaqortoq anlæg

Nukissiorfiit har haft besøg af en delegation fra Roskilde Kommune, som var på gennemrejse i byen.

Med Tina Pars, Kommune Kujalleqs kommunaldirektør, i spidsen, lagde delegationen fra Roskilde Kommune vejen forbi Nukissiorfiit i Qaqortoq.
Delegationens oprindelige rejsemål var Nanortalik, som fejrer 225 års jubilæum, men da der var tid under gennemrejse via Qaqortoq ønskede delegationen at besøge Nukissiorfiits anlæg i Qaqortoq.

Nukissiorfiit modtog de nysgerrige gæster, som spurgte ind til hvordan forsyningen af el, vand og varme foregår i Distrikt Kujalleq.
Nukissiorfiit fortalte om vores forsyningspligt, og udfordringer med at sikre stabil el, vand og varmeforsyning, der, i modsætning til Danmark, er elværker og vandværker som er selvdrevne i de mindste bygder, der ligger afsides. Der blev også tid til at vise billeder af anlæg og Lars Hoffmeyer, distriktschef i Distrikt Kujalleq, fortalte om Nukissiorfiits visioner- og de spændende projekter med at udbrede vedvarende energianlæg, i Grønland.

Der var stor begejstring at spore hos delegationen, som bestod af: Borgmester Tomas Breddam sammen med Dorthe Wenøe Breddam, Kommunaldirektør Henrik Kolind sammen med Jane Puggaard Kolind, viceborgmester, medlem af Økonomiudvalget, næstformand for Plan- og Teknikudvalget Jette Tjørnelund sammen med Egon Christensen, viceborgmester, medlem af Økonomiudvalget, næstformand for Beskæftigelses- og Socialudvalget Gitte Kronbak Nielsen sammen med Sten Lynge Nielsen, medlem af Økonomiudvalget, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget Merete Dea Møller Larsen og medlem af Økonomiudvalget og endelig formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Tina Boel Reugboe.