I praktik hos Nukissiorfiit

Hvordan er det at være i praktik i en af Grønlands største virksomheder, der har ansvaret for hele Grønlands energiforsyning? Det kan Emil Helding Pedersen svare på, da han har været maskinmesterpraktikant hos Nukissiorfiit i perioden fra juli til oktober i Qaqortoq i det sydlige distrikt Kujalleq. Han hørte første gang om muligheden for at komme i praktik gennem sin underviser på maskinmesteruddannelsen, på SIMAC i Svendborg, og derefter opstod idéen om at prøve at komme til Grønland.   

De 12 ugers praktikforløb i Qaqortoq har for Emil budt på rigtig mange spændende oplevelser, og har både givet ham et godt indblik i, hvad det vil sige at arbejde med forsyning af el, vand og varme samtidig med, at Emil har fået en forsmag på, hvordan livet er i Sydgrønland.  

Varierende arbejdsopgaver, fællesskab og store naturoplevelser 

Det har især været den brede vifte af arbejdsopgaver med afveksling indenfor forskellige områder, og det gode fællesskab på arbejdspladsen, som har fyldt”, fortæller Emil. 
De mange forskelligartede arbejdsopgaver har også givet Emil muligheden for at komme rundt i naturen, og ”at have naturen som sin arbejdsplads – det kan noget”, tilføjer han.  

At være i praktik er en rigtig god måde at afprøve, hvilke muligheder der venter som færdiguddannet, og han beskriver de 12 uger hos Nukissiorfiit som en supergod oplevelse med stort kollegialt sammenhold og i det hele taget en inkluderende kultur.  

Emil har været i bachelorpraktik og er nu tilbage på skolen i Danmark for at skrive sit bachelorprojekt. Han bliver færdiguddannet i januar 2025 og har valgt at søge en stilling i Nukissiorfiit som distriktskoordinator for elnettet i Kujalleq med opstart i det nye år.  

Hos Nukissiorfiit er vi glade for at kunne tilbyde muligheden for praktik, som kan være med til at inspirere og skabe rammen for fremtidige jobmuligheder efter uddannelsen.  

Kunne et praktikforløb været noget for dig? 

Hvis du som Emil er nysgerrig på, hvad man laver som ansat i Nukissiorfiit, og gerne vil bidrage til at løfte en vigtig samfundsopgave, hvor vi hver dag sørger for at forsyne landets borgere med el, vand og varme, så skriv til os og hør mere om dine muligheder for en praktikplads hos os i Nukissiorfiit.  

Kontaktoplysninger

Mail: hr@nukissiorfiit.gl

Tlf: +299 34 95 00