Kalistat Lund på rundtur i Sydgrønland

Fredag den 23. juni fik Nukissiorfiit fint besøg, da Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund, var på den årlige landsbrugsmøde.
Kalistat Lund havde ønsket at besøge Nukissiorfiits hybridanlæg i bygden Eqalugaarsuit samt vandkraftværket i Qorlortorsuaq. Med sig havde han en delegation bestående af folk fra hans eget departement og Kommune Kujalleq, hvor borgmester Stine Egede og kommunaldirektør Tine Pars deltog på rundturen.

Besøget startede i Eqalugaarsuit hvor de først besøgte fabrikken, der er ved at starte tangproduktion. Herefter viste Nukissiorfiits Distriktschef Lars Hoffmeyer hybridanlægget bestående af vindmølle, batteribank, solceller og generatoranlæg.
- Delegationen var meget nysgerrig på anlægget og var imponeret over den måde det var opbygget, fortæller Lars Hoffmeyer.

Efter rundvisning Eqalugaarsuit gik turen til Qorlortorsuaq, hvor delegationen besøgte vandkraftværket, som ligger i de smukke omgivelser i bunden af Lichtenau fjorden.

Her fik de først en rundtur på kraftværkstationen, og derefter fik de set tunellen med indtaget og dæmningen, hvor nogle af gæsterne fik en tur igennem dæmningen og så dens konstruktion.
- Der var mange gode spørgsmål. Især spørgsmål om mulighederne for udvidelse af vandkraftværket fyldte meget. Delegationen var meget imponeret over anlægget, fortæller distriktschefen.

Efter besøget fortsatte delegationen til et fåreholdersted samt Nanortalik.