Givende besøg fra Nunavut

Vidensdeling og erfaringsudveksling mellem Nunavut og Nukissiorfiit

I løbet af sommeren har Nukissiorfiit haft fornøjelsen af at have tre delegationer på besøg fra Nunavut. Delegationerne bestod henholdsvis af regeringsafdelinger for energi og klima samt Nunavut Tunngavik’s bestyrelse og medarbejdere.

Fælles for de besøgene var, at Nunavat gerne ville høre mere om, hvordan vi i Nukissiorfiit arbejder med at forsyne hele Grønland samt blive klogere på Nukissiorfiits grønne energiproduktion.

Et klima, der ligner Grønland
Nunavut er et selvstændigt territorium, som er placeret i det nordligste Canada. Nunavut har et klima, der på mange måder minder om klimaet i Grønland og består ligeledes også af arktiske øgrupper. Derfor er der god mulighed for at udveksle erfaringer, og høre hvordan vi hver især arbejder med energiforsyning i et arktisk klima.

Besøgene blev afholdt henholdsvis ved Energitjenesten og hovedkontoret i Nuuk, hvor distriktschef, Filip Sivertsen, bl.a. kunne fortælle at 66-71% af Nukissiorfiits energi kommer fra vedvarende energikilder som vandkraft og sol- og vindenergi.

Værdifuldt med erfaringsudveksling
Nunavuts besøg førte til gode drøftelser om de problemstillinger, der følger med energiforsyning i et arktisk klima, f.eks. udfordringerne i forhold til lave temperaturer og forsyning i vinterhalvåret. Det var spændende at høre om hvordan Nunavut, ligesom Nukissiorfiit, skal levere el, vand og varme til indbyggere på tværs af store afstande.

Det er altid en vigtig mulighed at møde andre i samme branche, og de tre besøg fra Nunavut var ingen undtagelse. Her kunne Nukissiorfiit dele ud af egne erfaringer og få relevante input samt vidensdeling.