Arbejdernes internationale kampdag: Suulut er en stærk kapacitet både på og udenfor arbejdspladsen

I anledningen af arbejdernes internationale kampdag i dag, d. 1. maj, vil vi i Nukissiorfiit gerne sætte fokus på de dygtige medarbejdere, som vi har i Nukissiorfiit. Èn af dem er Suulut Geisler, som er vores bygdeteamleder i Ilulissat, der også har ansvaret for varmeafdelingen. Som teamleder sørger Suulut, sammen med vores andre dygtige driftsfolk, for at opretholde en stabil forsyning til borgerne i Ilulissat og de omkringliggende bygder. Og det kan være en meget alsidig opgave:

”Det er spændende og meget varierende at arbejde i Nukissiorfiit, hvor jeg både får mulighed for at nørde på kontoret omkring fx nye anlægsprojekter og lære af de andre erfarne driftsfolk. Og andre dage er jeg ude i driften fx i bygderne, hvor jeg tilegner mig en masse viden om stikledninger, vedligeholdelse af motorer og meget mere. Det er meget lærerigt” svarer Suulut, når adspurgt om arbejdet som teamleder.

En stor del af hverdagen handler for Suulut om at sikre og optimere forsyningen, så der er så få nedbrud som muligt. Det sker gennem bl.a. vedligeholdelse af anlæg og udførsel af driftsopgaver.
Men der kan ske uheld, og når det sker, arbejder driftsfolkene benhårdt:

”Det er selvfølgelig aldrig godt, når der sker nedbrud eller fejl, men det gode er at opleve det fællesskab, der opstår, hvor alle folk knokler for at få bragt fejlen i orden. Eksempelvis havde vi et tilfælde, hvor slangen til dieseltanken i en af bygderne sugede havvand ind under bunkring af diesel. Det var nogle lange dage, hvor vi arbejdede hårdt for at løse problemet, men det var dejligt at mærke fællesskabet i sådan en situation, hvor alle hjalp til. Så der er aldrig en kedelig dag” siger Suulut med et smil på læben.

I sin fritid keder Suulut sig heller ikke. Her er han landstræner for inuit-games i Grønland, hvor han sammen med sin medlandstræner træner de deltagere, som repræsenterer Grønland ved Arctic Winter Games. Og derfor betyder det meget for Suulut, at der er god balance mellem arbejdsliv og privatliv, hvortil han siger: ”I mit tidligere arbejde, hvor jeg sejlede som maskinmester, var jeg i perioder meget væk fra min familie. Mine arbejdstider i Nukissiorfiit passer bedre til mit liv nu, hvor jeg har mere tid til min familie og mine fritidsinteresser. Jeg er derfor selv begyndt at træne seriøst igen, hvor jeg sidste år vandt armbrydningsturneringerne, Jysk Open og Rage Cup.

I 2023 blev Suulut af sine kollegaer kåret som årets medarbejder i Nukissiorfiit i Ilulissat for sin dedikerede indsats i distriktet.
Det er helt essentielt for Nukissiorfiit, at vi har dygtige og kompetente folk som Suulut for, at vi kan forsyne landet med el, vand og varme. Og dem har vi heldigvis mange af.

Nukissiorfiit ønsker en god kampdag til alle!