Glædelig kvindernes internationale kampdag: To år med Nukissiorfiit første kvindelig direktør

Til maj har Nukissiorfiits første kvindelige direktør, Cicilie Senderovitz, siddet i direktørstolen i to år. Her arbejder hun sammen med resten af organisationen for at sikre en høj forsyning af el, vand og varme til de grønlandske borgere, hvilket er en opgave som Cicilie prioriterer højt.
Det har betydet et stort fokus på at få skabt en retning for Nukissiorfiit, som er bæredygtig, ikke kun på klimaområdet, men også driftsmæssigt og økonomisk, hvortil Cicilie udtaler: ”Det er helt essentielt for mig, at Nukissiorfiit fastholder en sikker forsyning på en økonomisk effektiv måde, der tager højde for og udbreder den grønne omstilling. På den måde sikrer vi, at vi også om 10, 20 og 30 år kan tilbyde en høj forsyningssikkerhed af el, vand og varme til landets borgere, der så vidt muligt kommer fra vedvarende energikilder. Derfor arbejder vi også hele tiden ud fra det strategiske mål: ”Nukissiorfiit i balance” både ift. sikker forsyning, effektiv forsyning, grøn omstilling, økonomisk, rekruttering og organisationskulturmæssigt”.

Men alt handler ikke udelukkende om teknik og drift. For Cicilie handler en stor del af rollen som direktør også om at skabe stabilitet og en høj arbejdsglæde blandt medarbejderne, hvilket er et vigtigt punkt for Cicilie:  ”Uden de mange dygtige medarbejdere ville det slet ikke være muligt at drive sådan en samfundsvigtig organisation som Nukissiorfiit. Derfor er det vigtigt for mig, at vi foruden drift og forsyningssikkerhed også tænker i trivsel, så det er sjovt og rart at gå på arbejde.
Da jeg startede i Nukissiorfiit for snart to år siden, var det vigtigt for mig at binde organisationen sammen til én helhed, hvor alle bliver behandlet éns, og hvor medarbejderne bliver involveret mest muligt”, siger Cicilie.

Og på to år er der sket meget både på forsyningsområdet i Nukissiorfiit med mange reinvesteringer i vores anlæg, men også på organisationskulturen, hvor der er kommet større fokus på trivsel blandt medarbejderne og kompetenceløft.

Når adspurgt om Cicilie tænker over sin rolle som kvindelig direktør, lyder svaret: ”Egentlig ikke. Min tilgang er måske mere uformel end, hvad man tidligere har været vant til, men jeg er ikke særlig god til at være formel. Så hellere være mig selv, og det er da gået meget godt indtil videre”, siger hun med et smil.

Nukissiorfiit ønsker glædelig kvindernes internationale kampdag til alle.